Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Noorse royals vieren Nationale Dag 2022 in stijl

De mooiste bunads kwamen uit de kast! Vandaag vieren de Noren hun Nationale Feestdag. Het betekent optochten, muzikale parades, veel roerei met gerookte zalm en prachtige klederdracht. En voor de royals: veel wuiven.  Voor kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, prinses Ingrid Alexandra en p...

Noorse royals vieren Nationale Dag 2022 in stijl

De mooiste bunads kwamen uit de kast!

Vandaag vieren de Noren hun Nationale Feestdag. Het betekent optochten, muzikale parades, veel roerei met gerookte zalm en prachtige klederdracht. En voor de royals: veel wuiven. 

Voor kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre begon de dag op Skaugum, de kroonprinselijke residentie. Mette-Marit en haar dochter hadden allebei een mooie bunad aan, Haakon had zich ook in iets traditioneels gehesen en Sverre bedankte voor de eer.

De bunad van Ingrid Alexandra is degene die haar oma koningin Sonja voor haar maakte toen ze in 2019 belijdenis deed. 

Ook de royal honden waren van de partij.

Puppy Molly Fiskebolle, die in december het gezin kwam versterken, is inmiddels al een hele hond geworden.  

Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het koninklijk paleis in Oslo voor een balkonmomentje waarbij geen klederdracht te bekennen was. Zonnebrillen daarentegen, waren goed vertegenwoordigd. En voor koning Harald, die met krukken loopt, was een bankje neergezet. Koningin Sonja was solidair, zittend wuiven kan óók best. 

Ingrid Alexandra, in januari achttien geworden, lijkt intussen al helemaal gewend aan haar rol als toekomstig koningin #frontandcenter.

Foto's (c) Getty Images, Kongehuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in