De mooiste op de bruid na? Prinses Ekaterina! 

Het mag dan een beetje gemiezerd hebben, het kerkelijk huwelijk van prins Philippos en Nina Flohr was gisteren toch een groot feest.

We blikken nog even terug op de bruiloftsgasten, want naast het bruidspaar had iedereen zijn best gedaan er feestelijk uit te zien.

Article continues after the ad

Zoals prinses Olympia van Griekenland (op Manolo Blahnik pumos) en haar tante prinses Theodora, in demonstratief Grieks blauw. Theodora – je kent haar wellicht van haar rol in The Bold and the Beautiful - is de eerstvolgende royal bruid in de familie. Ze is sinds november 2018 verloofd met jurist Matthew Kumar, de bruiloft is uitgesteld vanwege de pandemie.

Ook aan het flagdressen van jewelste: koning Constantijn met een das in de kleuren van de Griekse vlag en koningin Anne-Marie, eveneens in Grieks blauw, net als haar dochter en kleindochter. De vrouw links is Katharina Konecny, de moeder van de bruid, ook al solidair in blauw. 

Prinses Tatiana koos voor vrolijk rood.

Prinses Eugenie van York droeg tegen de traditie in zwart naar de bruiloft, in de vorm van een jurk van Peter Pilotto, met daaronder Lulu pumps van Carvela en een bijpassend accordeon tasje van Gabriela Hearst. Haar zus Beatrice koos een jurk van Gucci met een trompe l'oeil strik die al een tijdje in haar kast hangt - ze droeg hem eerder.

Een normale sterveling ziet er in rood en groen uit als een kerstelf, bij prinses Alessandra van Hannover - model en moeder van een dreumestweeling - is de combinatie louter chic, met on trend plissés. De jurk is van Andrew GN. 

Ook in het rood: Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi, de oudste zoon van prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco). Ze droeg een Giambattista Valli die ook al eens mee mocht naar het Rozenbal in Monaco. 

Maar de mooiste bruidsgast was toch haar schoonzus prinses Ekaterina van Hannover, in feestelijk zilver.

Links Jack Brooksbank, de man van prinses Eugenie. In het groen Chantal Hochuli, de moeder van de Hannoverprinses en voor haar scheiding prinses Chantal van Hannover. Haar zonen staan in het midden: Ernst August met de gele das, Christian met de blauwe. De vrouw in het geel die met prinses Beatrice en haar man Edo Mapelli Mozzi staat te praten is sieradenontwerper Sabine Getty, in Emilia Wickstead met zwarte accessoires. 

Foto's (c) PPE Agency, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in