Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mette-Marit op glam

Een soort-van rodelopermomentje in Skaugum. Bij de uitreiking van het Noorse antwoord op de Grammy Awards kreeg kroonprinses Matte-Marit kans om even lekker te shinen. Een aantal winnaars van de muziekprijzen waren uitgenodigd om op Skaugum te komen om hun gouden grammofoonplaat (een 'spelleman',...

Mette-Marit op glam

Een soort-van rodelopermomentje in Skaugum.

Bij de uitreiking van het Noorse antwoord op de Grammy Awards kreeg kroonprinses Matte-Marit kans om even lekker te shinen.

Een aantal winnaars van de muziekprijzen waren uitgenodigd om op Skaugum te komen om hun gouden grammofoonplaat (een 'spelleman', vandaar de Spellemanprisen) in ontvangst te nemen. Op keurige afstand uiteraard. Maar dat weerhield Mette-Marit er niet van flink uit te pakken.

Zij trok voor de feestelijke gelegenheid een prachtige glitterjurk uit de kast van een van haar favoriete labels: The Vampire's Wife. Dat overigens geen Noorse banden heeft, maar komt uit het brein van het Britse model Susie Cave, de echtgenote van muzikant Nick Cave.

The Vampire's Wife is een favoriet bij verschillende royals, vooral in de modemeisjeshoek. Prinses Beatrice was de eerste die de jurken droeg en deed dat veelvuldig. Maar ook Maria-Olympia van Griekenland is er al eens in gespot. En Kate droeg tijdens een bezoek aan Ierland dit ontwerp, dat erg lijkt op Mette-Marits blauwe variant.

Mocht je interesse hebben in zo'n soort glam-momentje met wat Victoriaanse glamour, een snufje goth en een dotje romantiek: op hun eigen website verkoopt The Vampire's Wife een enorme collectie. De Cinderella-dress (die van MM) is helaas wel helemaal uitverkocht.

Beeld: Spellemanprisen/Kongahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in