Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mette-Marit, de Dundas en 'A night at the Museum'

Mooi gebaar van de Noorse kroonprinses! Halverwege juni 2022 dook kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen op in een roze jurk met een enorm nachtpongehalte. Daarmee doen we echter de jurk tekort, want die heeft een speciaal verhaal. Mette-Marit droeg de jurk van Noorse ontwerper Peter Dundas naar ...

Mette-Marit, de Dundas en 'A night at the Museum'

Mooi gebaar van de Noorse kroonprinses!

Halverwege juni 2022 dook kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen op in een roze jurk met een enorm nachtpongehalte. Daarmee doen we echter de jurk tekort, want die heeft een speciaal verhaal.

Mette-Marit droeg de jurk van Noorse ontwerper Peter Dundas naar het openingsgala van het nieuwe Nationale Museum. De stof van de jurk blijkt met de hand te zijn geweven door Aurora Verksted, van honderd procent Noorse wol (je voelt hier vast al een thema aankomen).

Aurora Verksted is een werkgemeenschap van kunstenaars met en zonder handicaps die werken met keramiek, textiel, kleding en papier.

Ze hebben drie maanden in het diepste geheim aan de jurk gewerkt, die dus helemaal bestaat uit Noors materiaal, vakmanschap en motieven.

Mette-Marit bezocht Aurora Verksted in 2021 en zei na afloop: "Ze doen hier zoveel dingen die mijn interesse hebben. Ze hebben kans gezien om open te blijven gedurende bijna de hele pandemie en hebben een goed en veilig dagelijks leven geboden."

De roze jurk, zo vol van symboliek, is door de kroonprinses aan het Nationale Museum geschonken en zal deel uitmaken van de vaste collectie.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in