Meghan is nog niet klaar met haar zwangerschapsverlof of prins Harry heeft het al over hun volgende kindje. Ook meteen hun laatste, voorspelt hij.

De prins deed zijn uitspraken in de Britse Vogue waar Meghan nota bene gasthoofdredacteur van was. Dus hij heeft zeker weten gesproken met haar goedkeuring. Hij interviewde Jane Goodall voor het blad, en het milieu speelt een grote rol in die keuze, legde hij uit.

Article continues after the ad

"Het is doodeng hoe onze natuurlijke bronnen opraken", aldus Goodall. "Zeker als je net een baby gehad."

"Ik kijk er nu zeker weten anders tegenaan", zei Harry. "Al was ik me er ook al wel bewust van voor ik een kind had, of zelfs toen ik nog alleen hoopte op een kindje. We hebben de aarde maar te leen. En we moeten iets beters achterlaten voor de volgende generatie." 

Daarop waarschuwde Goodall de prins dat die generatie dan niet té groot moet worden. Eens, meldde Harry. "Ik wil maximaal twee kinderen."

Daarmee valt hij trouwens keurig binnen de norm van zijn familie. Alleen koningin Elizabeth en prins Philip (vier kinderen) en Will en Kate (drie kinderen) kregen meer dan twee kleine royals. Prinses Anne, prins Charles, prins Andrew en prins Edward kregen er stuk voor stuk ook 'maar' twee.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in