Even terug naar de Diana-jaren op de NPO.

Fijne Diana-docu's zijn er genoeg, maar Diana's Decades is ook in de eindeloze stroom een hele fijne. In drie afleveringen word je meegenomen naar de seventies, eighties en nineties, de drie decennia waarin prinses Diana in de spotlights stond.

De nieuwe docureeks laat zien hoe ze uitgroeide van grote onbekende tot vriendin van tot de people's princess. Bekende journalisten, fotografen en designers vertellen meer over bijzondere momenten uit Diana's leven. Een intieme blik omlijst door mensen die er verstand van hebben dus. Waar je geheid ook weer wat nieuws van leert over de vrouw die blijft fascineren en deze zomer zestig had moeten worden.

Article continues after the ad

De eerste twee afleveringen zijn al op tv geweest, maar zijn terug te kijken op NPO Start. Deel één vertelt het verhaal over Diana's kennismaking met Charles en de rest van het land, helemaal tot aan de geboorte van hun eerste zoon, prins William. Deel twee laat zien hoe ze uitgroeide tot een voorvechter voor velen, maar ook een stijlicoon.

In het derde deel, dat vrijdag wordt uitgezonden, leren we de emotionele kant van Diana kennen en geeft ze een inkijkje in haar huwelijksproblemen.

Diana's Decades is vrijdag te zien om 22:10 uur op NPO 2. De afleveringen zijn tot 30 dagen na uitzending via NPO Start terug te kijken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in