Eens een playboy, altijd een playboy
Eens een playboy, altijd een playboy

En zijn favoriete minnares is mee.

Spaanse oud-koning Juan Carlos heeft een vrij unieke strategie in crisismanagement. Nadat zijn positie onhoudbaar was geworden door financiële controverses besloot hij een 'offer' te brengen, door het land te verlaten en zo de afstand tot de monarchie te vergroten.

Article continues after the ad

Het leek allemaal heel nobel, vooral omdat er werd gehamerd op zijn vrijwillige aftocht. Het moest lijken alsof hij zich had teruggetrokken om in stilte en soberheid zijn malversaties te overpeinzen.

Dat blijkt allemaal nog best tegen te vallen. Volgens de doorgaans zeer goed ingevoerde royaltywatcher en schrijver Pilar Eyre resideert de koning-emeritus inmiddels in Abu Dhabi, waar hij zich heeft teruggetrokken in een peperdure hotelsuite met de vrouw die al ruim veertig jaar zijn minnares is. Volgens Pilar heeft de dame in kwestie 'haar cruisevakantie afgebroken om zich bij hem te voegen.'

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOC El Mundo (@laotracronica) op

Het gaat vermoedelijk om Marta Gaya (71), een interieurontwerpster uit Mallorca die in het verleden al eens 'de liefde van zijn leven' werd genoemd en hem al vaak, zij het discreet, heeft vergezeld. "Juan Carlos wordt bijgestaan door een trouwe vriendin die hij al veertig jaar kent”, zegt Pilar. "De vrouw die hem alles vergeeft, nooit laat vallen, vergezelt en het hem naar zijn zin maakt. De twee hebben samen een fantastische liefdesaffaire ervaren en zullen dan ook hand in hand hun toekomst tegemoet gaan."

Juan Carlos vertrok met vier man beveiliging en zijn valet per privéjet naar Abu Dhabi, waar hij zich van het vliegveld per heli naar het Emirates Palace Hotel liet chopperen. Het hotel is een luxe orgasme in marmer, goud en kristal, met mozaïeken en 1002 kroonluchters. Hij zou zijn intrek hebben genomen in een van de duurdere suite - ruimte genoeg, zo te zien -  die vanaf 10:000 euro gaan. De vraag is hoe lang de steekpenningen dit riante verblijf zullen dekken.

Foto's (c) Getty Images, Emirates Palace Hotel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in