Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima: 'Perfect voor warme dagen: royale doorkijkjes!'

Máxima & Co ontdekken jurken met 'cut outs'. Koninklijke mode mag zeker heel mooi zijn, maar het moet vooral ook keurig en kuis zijn. Toch durven Máxima en collega-royals heus wel te kiezen voor een doorkijkje, constateert Josine van Modekoningin Máxima. In India koos Máxima voor een jurk van San...

Josine van Modekoningin Máxima: 'Perfect voor warme dagen: royale doorkijkjes!'

Máxima & Co ontdekken jurken met 'cut outs'.

Koninklijke mode mag zeker heel mooi zijn, maar het moet vooral ook keurig en kuis zijn. Toch durven Máxima en collega-royals heus wel te kiezen voor een doorkijkje, constateert Josine van Modekoningin Máxima.

In India koos Máxima voor een jurk van Sandro Paris, die was gekleurd met Indiase kleurstof. Een toepasselijke keuze dus, maar door de cut out bij haar middenrif klonken ook wel wat kritische klanken. Of dat ook nodig was? Uhm nee. Achter het doorkijkje zit in Máxima’s geval namelijk een stukje huidkleurige stof.

Deze jurk, gedragen tijdens de première van Zwartboek (2006), is eigenlijk veel gewaagder…

En dan hebben we het nog niet eens gehad over Máxima’s gatenjurk van Claes Iversen! Ook hier zijn enkele cirkels voorzien van een huidkleurige voering.

Als ze daar niet voor had gekozen, had ze op die Noorse novemberavond bevroren billen gehad en dat moet je - koningin of niet - natuurlijk nooit willen.

Eva Jinek zei het al tijdens het bekende blooper bij het journaal: if you have it, flaunt it. Máxima’s afgetrainde armen en schouders mogen dus gezien worden. Dit noem je overigens een cold shoulder-dress, oftewel: een koude schouderjurk. Als de airco op standje 10 staat, lijkt me dat een heel toepasselijke naam.

Prinses Amalia laat met deze jurk op heel subtiele wijze een stukje middenrif zien.

En koningin Letizia is de waaghals van deze aflevering.

Deze week dook ze tijdens de vakantie op Mallorca alweer op met een doorkijkje.

En ze heeft ook haar dochter infanta Sofia er enthousiast voor gemaakt.

Catherine, de hertogin van Cambridge, wist op 26 maart 2002 haar (droom)prins te strikken door een heuse doorkijkjurk te dragen tijdens een catwalkshow voor het goede doel. Geinig detail: de jurk was eigenlijk ontworpen als rok.

Tegenwoordig zijn de doorkijkjes wat subtieler.

En last but not least nog een fotootje van prinses Charlene van Monaco, want qua mode gaat deze prinses vaak nét een stapje - of in dit geval: een cut out - verder.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in