Oprah's mediablitz rond de Sussex'jes houdt aan.

Het is een Windsorrijke week, nu is uitgelekt dat Meghan, de hertogin van Sussex, ervan wordt beschuldigd in haar tijd te Kensington Palace twee personeelsleden te hebben weggepest: "Het was nooit goed." Uit de klacht, gepubliceerd in The Times, blijkt dat niet alleen zij, maar ook Harry zich als 'outrageous bullies' hebben gedragen. 

De hertogin van Sussex met haar PA Amy Pickerill in 2018. Amy werkt inmiddels voor de Earthshot Prize van prins William.

Article continues after the ad

Personeel neemt het de hertogin kwalijk dat ze het slachtoffer speelt terwijl ze zelf ook flink kan uitdelen. Zo zou ze hebben gesist tegen stafleden en tijdens een royal tour een medewerker tot tranen hebben gereduceerd. Daarnaast 'is het volledig onjuist, absurd en ongeloofwaardig dat iemand binnen het paleis leugens over hen zou hebben verspreid om hen zwart te maken,' iets wat de Sussex'jes al een jaar suggereren.  

Jason Knauf, de communicatiemanager die de klacht indiende, waar niets mee werd gedaan

Buckingham Palace is inmiddels een onderzoek opgestart om uit te zoeken waarom de klacht van het personeel niet serieus is genomen. Oud-personeelsleden – ook bekend als de 'Sussex Survivors' Club'  worden opgeroepen zich te melden. Men heeft er een special 'veilige werkplek code' en vindt het onbegrijpelijk dat er niets mee is gedaan. De ironie wil hier dat juist 'de grijze pakken' die Meghan en Harry zo verfoeien, hen in dezen in bescherming hebben genomen.

Intussen heeft Oprah weer een nieuwe clip van het interview van aanstaande zondag vrijgegeven. Hierin zegt Meghan: "Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zoveel verloren." Oh dear...

UPDATE

Voor wie het gesprek van Oprah met de hertog en hertogin van Sussex wil zien: het is maandag 8 maart 2021 te zien op de VRT (België 1) om 21:20 en voor wie er niet genoeg van kan krijgen, wordt het ook op dinsdag 9 maart 2021 uitgezonden door Net 5, om 20:30.   

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in