'In mijn boek zitten kleine details, zoals de lievelingsbloemen van Diana.'

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft een interview gegeven aan de Amerikaanse radiozender NPR over haar kinderboek The Bench. Ze omschrijft het als een liefdesverhaal op rijm.

"Ik denk dat veel mensen het afgelopen jaar beseft hebben dat er zich heel veel in stilte afspeelt. Hoe ik vanuit het raam naar mijn echtgenoot en kind keek, hoe Harry Archie in slaap wiegde of hem droeg ... Dat soort momenten hebben mijn gedicht beïnvloed", zei ze. "Het gaat over groeien met iemand. Om de diepe connectie en het vertrouwen dat je met die persoon had, in goede of slechte tijden." 

Article continues after the ad

Meghan benadrukte verder hoe belangrijk ze het vond dat haar verhaal 'inclusive' was. "Toen ik opgroeide voelde ik hoe het voelde om jezelf niet vertegenwoordigd te zien", aldus de hertogin.

"Ik hoop dat elk kind of elk gezin dit boek kan openen en er zichzelf in kan herkennen. Of het nu een bril is, sproetjes, een andere lichaamsvorm of een andere etniciteit of religie." 

Ook haar oudste zoontje Archie kan zich erin terugvinden, volgens Meghan. "Ik denk dat je heel veel lieve, kleine momentjes kan terugvinden die we in het boek verstopt hebben: mijn favoriete bloem, de favoriete bloem van de moeder van mijn man, vergeet-me-nietjes ..."

'Wanneer we hem een boek voorlezen, zegt hij altijd: ‘Opnieuw, opnieuw, opnieuw!’

"We wilden ervoor zorgen dat die erin zaten. Er zitten zoveel speciale details en liefde in dit boek. Ik wist dat onze zoon al die elementen zou opmerken. En hij houdt van het boek, wat geweldig is aangezien hij boeken echt verslindt. Wanneer we hem een boek voorlezen, zegt hij altijd: ‘Opnieuw, opnieuw, opnieuw!’ Dat hij van ‘The Bench' houdt en dat we kunnen zeggen dat mama dat voor hem geschreven heeft, voelt geweldig." 

De inspiratie voor het boekje vormt het Vaderdagscadeau dat ze twee jaar geleden aan Harry gaf, enkele weken na de geboorte van Archie. "Ik wilde iets sentimenteel voor hem kopen," zegt ze. "Een plekje voor hem en onze zoon." Op de achterkant van de bank liet ze een plakkaatje plaatsen, met daarop een gedicht van Meghan. "Dit is jouw bank", staat er te lezen. "Waar het leven gaat beginnen / Voor jou en onze zoon / Onze baby, onze bloedverwant." 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in