Er zit nog een vleugje Shy Di in haar blik en pose. 

Het is heel bijzonder dat er van de meest gefotografeerde vrouw op aarde een portret is opgedoken dat nog niet wijd en zijd bekend is. Het zwart-wit portret van de Diana, prinses van Wales, is in 1988 geschoten door fotograaf David Bailey…

(c) David Bailey / National Portrait Gallery

Article continues after the ad

…en is binnenkort te zien in een expositie in Kensington Palace, waar prinses Diana woonde. De prinses poseerde ervoor op verzoek van de National Portrait Gallery (waarvan Diana's schoondochter hertogin Kate de beschermvrouw is), maar is om onbekende redenen nooit gebruikt.

Je ziet Diana op een kantelpunt: haar huwelijk met Charles was al in zwaar weer geraakt, ze was moeder van twee jongetjes, ze wist alles van alle verplichtingen binnen de koninklijke familie, maar had nog niet de perspectieven die ze in de jaren negentig had, toen ze (bijna) een vrije vrouw was.

Toch is het ook slechts een momentopname, want op andere foto's uit 1988 zie je Diana's cheeky kant al doorschemeren, kijk maar. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in