Wie had dat een jaar geleden gedacht?

Het was haar eerste royal aangelegenheid, en wat voor een gelijk: de nieuwbakken Belgische prinses Delphine was gisteren (woensdag) bij de jaarlijkse herdenking van gestorven leden van de koninklijke familie.

Article continues after the ad

De dochter van voormalig koning Albert is in korte tijd helemaal omarmd door de familie die door haar vader al die jaren op afstand werd gehouden. Kort nadat Albert haar erkende, ging ze bijvoorbeeld al langs bij koning Filip. Die vastberaden lijkt zijn halfzus op een mooie manier te verwelkomen in de familie.

Op de eigen royal Instagram staat Delphine ook tussen de plaatjes

Bij de herdenking in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken was Delphine samen met haar man James aanwezig, op uitnodiging van Filip. Albert en Paola waren daar ook bij aanwezig, net als een paar andere familieleden.

Door de pandemie ging het er dit jaar wel iets anders aan toe in de kerk, maar des te veelzeggender is het dat Delphine een plekje kreeg.

Als halfzus. Als buitenechtelijke dochter. Maar vooral als prinses en familielid. Wat een mooi gebaar.

Beeld: Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in