Met de beste wensen uit het paleis.

Er zijn koningshuizen die een hele teasercampaign houden rond hun kerstmoment. Zo trollen op dit moment...

... zowel de Queen met de boom in Windsor Castle...

Article continues after the ad

...en een van de vele bomen in Buckingham Palace...

...als de Luxemburgse royals alles en iedereen al dagen met glimpen van kerst...

...in Chateau Berg. Maar groothertog Henri, groothertogin Maria Teresa, de kinderen, kleinkinderen en Yorkies zijn nog nergens te bekennen.

De foto die op de daadwerkelijke kerstkaart belandt, is grappig genoeg vaak eerder gemaakt en gespeend van elke verwijzing naar kerst. Zo zagen we prins Carlos en prinses Annemarie al gewoon op de bank in Wassenaar zitten…

…en hebben ook de Spaanse Royals dit jaar totaal geen moeite gedaan om een beetje Feliz Navidad te verspreiden. Koning Felipe en koningin Letizia kozen gewoon een kiekje van een werkbezoek aan Asturias met hun dochters.

Ook bij oud-koningin Sofia en oud-koning Juan Carlos van Spanje ontbreken de kerststerren en de mistletoe. Wel verdienen ze bonuspunten, want er lijkt ditmaal niks gefotoshopt* en bovendien staan ze er zelf op, in plaats van de buitengewoon stichtelijke prent die ze normaal gesproken verstuurden.

*nog even over die fotoshop: in 2005 geleden lagen de familieleden dermate met elkaar overhoop dat ze onmogelijk met zijn allen op één plek samen konden komen, zodat er uiteindelijk wat kleinkinderen bij zijn geplakt. Het was niet JC's beste moment, er verdween ook een deel van zijn been...

In Denemarken hadden kroonprins Frederik en kroonprinses Mary moeite alles en iedereen er gezellig op te krijgen - love the side-eye van royal puber prinses Isabella. En - yay! - er staat een kerstboom op. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

En glædelig julehilsen fra Kronprinsfamilien 🎄 ▫️ 🎥 Kongehuset ©️

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Hier zie je hoe ze de kerstboom in de stallen - it's good to be a royal horse - samen optuigen en met de paarden ook nog een hapje eten. 

In de categorie Royal Hoop Doet Leven: Jordanië! Dit is de foto van de kerstkaart waarmee koning Abdullah en koningin Rania de wereld een gelukkig kerstfeest wensen. Alle kinderen erop, de royal baarden netjes getrimd, even nagedacht over styling en uitstraling, absolute winnaar van deze ronde.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in