Eerste kerstdag is een drukke dag voor koningin Elizabeth. Die volgens haar vaste kleedster maar liefst zeven outfits draagt op 25 december.

That's right: zéven outfits en zes kledingwissels dus voor één lousy kerstdag. The queen heeft wat te doen, daar op Sandringham.

Dat onthulde Angela Kelly onlangs in haar boek, The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe.

Article continues after the ad

Het is voor de queen toch gewoon een soort van werkdag, legt Kelly uit. Een dag waarop ze extra veel mensen te gast heeft. Ze gaat op eerste kerstdag traditioneel naar de kerk met haar familie, en natuurlijk is er ook een diner en een borrel voor genodigden. "Ik heb kerstdagen met zeven outfits meegemaakt", aldus Kelly.

Zij is er voor verantwoordelijk dat al die lookjes knap op de koningin liggen te wachten op haar landgoed. "Vooraf laat ik haar schetsen zien van mogelijke avondjurken, en daar kiest ze dan opties uit. En heel af en toe moet ze ook een jurk hebben voor cocktailparty, daar zorg ik dan ook voor."

Helaas voor ons gaat al die outfitpracht aan ons voorbij als niet-genodigden. Maar we zullen op kerst nog even aan haar denken als wij stressen over onze ene outfit.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in