En Elizabeth liet toch wat Pump & Circumstance aanrukken.

Joe en Jill Biden, de president en de First Lady van de Verenigde Staten, hebben hun bezoek aan Engeland en de G7 afgesloten met een tea bij koningin Elizabeth.

Joe is haar 13de president in 69 jaar op de troon, daarmee heeft ze zo'n 28% van alle Prezzen ontmoet.

HM mag altijd graag uitpakken met wat pracht en praal voor dit soort ontvangsten: er werd wat afgemarcheerd bij Windsor Castle.

Article continues after the ad

POTUS inspecteerde de erewacht wat onwennig; het was zijn eerste keer. Wat meer ervaren staatshoofden stoppen nog wel eens voor een babbeltje met een soldaat. 

De First Lady en de Queen babbelden intussen wat in hemelsblauw en vrolijk roze. De Adam Lippes-look van Jill zou vermoedelijk minder rommelig en chiquer zijn geweest met een langere jas.

Also: wat is er in Cornwall gebeurd dat een pleister behoefde? 

HM droeg de Jardine Star Brooch, sinds de jaren tachtig in haar bezit, volgens The Court Jeweller.

Na de officiële ontvangst begaven de Queen en haar gasten zich via de Grand Corridor naar binnen voor een kopje thee.

En die foto doet meteen denken aan het bezoek van de Trumpjes in 2018, waarbij er een gezellig bakje water voor de hondjes van de Queen huiselijk stond te zijn. Gezien het hoekje van de placemat op de foto van de Bidens staat het er nog steeds. 

De Yorkies hebben de Queen weer een hondje gegeven

Koningin Elizabeth heeft er inmiddels weer drie: een oudje, pupje Muick  en een nieuwe pup, die ze van de Yorkies heeft gekregen. Het dorgi pupje Fergus dat nog geen vijf maanden is geworden voor het bezweek, was een geschenk van prins Andrew, dit reutje is weer een cadeautje van hem, ditmaal deden ook prinses Beatrice en prinses Eugenie mee. Een naam is nog niet bekend gemaakt en de pup zou volgens The Sun nog maar zes weken zijn, wat veel te jong is om al bij zijn moeder weg te gaan #ohdear

De Bidens zijn inmiddels onderweg naar Brussel...

...waar Joe een NATO-meeting heeft; later deze week staat ook nog een ontmoeting met president Putin van Rusland op het programma.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in