Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Belgen zeggen hun Italiaanse staatsbezoek af

Wat betekent dat voor het Oranje-bezoek aan Griekenland? Van uitstel komt nog meer uitstel voor koning Filip en koningin Mathilde: zij zouden in maart 2020 al op staatsbezoek naar Italië. Maar hebben hun opnieuw geplande trip nu wéér af moeten zeggen. Het Belgische koningspaar zou van 1 tot en me...

De Belgen zeggen hun Italiaanse staatsbezoek af

Wat betekent dat voor het Oranje-bezoek aan Griekenland?

Van uitstel komt nog meer uitstel voor koning Filip en koningin Mathilde: zij zouden in maart 2020 al op staatsbezoek naar Italië. Maar hebben hun opnieuw geplande trip nu wéér af moeten zeggen. Het Belgische koningspaar zou van 1 tot en met 3 december door het land reizen.

"In het licht van de plots heel snel verslechterde gezondheidssituatie in België en Europa, is in overleg met de Italiaanse autoriteiten besloten om het geplande staatsbezoek aan Italië uit te stellen naar een latere datum", laat het koningshuis weten.

Koning Filip reist woensdag wél naar Rome voor een ontmoeting met de president van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella. Maar de glitter en glamour van een normaal staatsbezoek (zeker eentje aan fashionable Italië) blijft dus uit.

Het is de vraag of dit gevolgen heeft voor het geplande staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Griekenland, halverwege december. Griekenland staat, net als Italië, op geel.

De Oranjes hebben er nét een staatsbezoek aan Noorwegen opzitten

En hoewel al langer rondzoemt dat het niet duidelijk is of een staatbezoek dan door kan gaan, ging prinses Beatrix vorige week ook wel gewoon naar Curaçao (ook geel). Laten de Oranjes zich beïnvloeden door de Belgen? Voor nu nog niet: het staatsbezoek van 13 tot en met 15 december staat vooralsnog nog gewoon in de koninklijke agenda.

Waar natuurlijk eerst de focus ligt op Amalia's 18e verjaardag en haar toetreding tot de Raad van State. Maar aangezien alles Oranje en Griekenland tegenwoordig wat gevoelig ligt, weten we zeker dat er ten paleize stevig gesproken zal worden over wat nu wijsheid is.

Wordt vervolgd.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in