Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 2: Margaret takes America.

Margaret en Tony gingen in 1965 inderdaad op 'vakantie' naar de VS, en schoven op 17 november (toevallig ook de releasedatum van het nieuwe seizoen van The Crown) 1965 aan voor een diner in het Witte Huis met Lyndon B. Johnson en zijn vrouw Lady Bird.

The White House

Daar bleef het nog lang gezellig, al nam de serie wel wat vrijheden. Of er inderdaad zo scheutig gedronken en ge-limerickt werd is onbekend. Wat we wél weten is dat Margaret inderdaad met de president danste, zoals vereeuwigd op de cover van onderstaande Life Magazine uit december.

Article continues after the ad

En we weten ook zeker dat het nog lang gezellig bleef in het Witte Huis. Het feestje duurde namelijk veel langer dan veel andere avonden in het Witte Huis. Margaret en Tony vertrokken volgens officiële bronnen pas rond twee uur 's nachts.

De badfoto

Ook te zien in aflevering twee is Margaret, in bad, met een tiara op haar hoofd. Ook dat is gebaseerd op de werkelijkheid, al werd de echte foto (zie hieronder) niet in de VS genomen zoals in de serie, maar drie jaar eerder, thuis in Kensington Palace. Man Tony nam de beroemde foto van Margaret met haar trouwtiara, de Poltimore. De foto zag in 2006 voor het eerst het levenslicht tijdens een tentoonstelling van het werk van Lord Snowdon.

Beeld: Getty Images/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in