Dit wordt Diana nummertje drie.

We hebben Diana nummer twee nog niet eens gezien in The Crown, maar nummer drie staat al in de startblokken.

Elizabeth Debicki heet ze, 29 jaar jong, en qua look snappen we het helemaal. Maar Elizabeth heeft wel een soort-van-primeur te pakken in The Crown: ze is een van de eerste niet-Britse acteurs in de serie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elizabeth Debicki will play Princess Diana in the final two seasons of The Crown (Seasons 5 and 6).

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op

De mooie blondine werd geboren in Frankrijk en groeide op in Australië. Wel commonwealth dus, en daarmee heeft ze in elk geval een streepje voor op de vorige niet-Britse aanwinst van The Crown: Amerikaan John Lithgow speelde in seizoen een en twee Winston Churchill.

Article continues after the ad

Debicki heeft er in elk geval zin in. “De geest, woorden en daden van prinses Diana leven voort in de harten van heel veel mensen. Het is een eer om mee te mogen doen aan deze meesterlijke serie, waar ik al sinds aflevering één compleet verslaafd aan ben.”

Eerst is Emma aan de beurt...

Ze zal nog wel even geduld moeten hebben: eerst is seizoen vier van de serie nog aan de beurt, met de kersverse Diana-actrice Emma Corrin. Dat seizoen komt dit najaar op Netflix (want opgenomen voor de pandemie), maar op seizoenen vijf en zes, waarin Debicki te zien zal zijn, moeten wij nog zeker tot najaar 2021 (maar waarschijnlijker ergens in 2022) wachten.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in