Koninklijke promotie voor de Ardennen.

Betere reclame voor vakantie in eigen land vieren dan twee koningen en koninginnen inzetten als lokale ambassadeurs kan haast niet.

Koning Filip en koningin Mathilde fietsen en wandelen door Belgische Limburg en de Ardennen en ook oud-koning Albert en oud-koningin Paola haakten even even.

Article continues after the ad

Er werd gefietst door Bokrijk waar voor 2000 km aan fietspaden ligt..

...waaronder eentje waarbij je op ooghoogte komt met het water. Als we onze eer als fietsmonarchie hoog willen houden, dient er een tegenzet te komen van de Oranjes: wij hebben óók een Limburg waar het erg mooi is. 

Aan fietshelmen was geen gebrek en prins Gabriel torent inmiddels boven iedereen uit. 

Serieus - hij wordt lang!

In de Ardennen werd gewandeld vanaf het uitkijkpunt op de Tombeau du Géant (het graf van de reus) tot aan de oevers van de Semois.

En het is altijd leuk om te zien dat Mathilde en Filip het samen nog altijd gezellig hebben.

Filip's ouders Albert en Paola kwamen er ook even bij, goed om te zien dat de oud-koningin na nogal wat fysieke tegenslag weer zo vief oogt.

Mathilde droeg een leuke camel trench van Caroline Biss, een Belgisch label, waarmee ze dubbel punten scoort voor volk & vaderland. En Filip? Koninklijke Kudos voor die hippe sneakers.

Foto's (c) Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in