Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alles over de schitterende nieuwe foto's van hertogin Kate!

Er is beeldschoon uitgepakt voor haar 40ste verjaardag. De hertogin van Cambridge is vandaag 40 jaar geworden en dat wordt gevierd met prachtige nieuwe portretten van Paolo Roversi, een Italiaanse modefotograaf, die ze in november schoot in Temperance House in Kew Gardens. Roversi heeft zich, in ...

Alles over de schitterende nieuwe foto's van hertogin Kate!

Er is beeldschoon uitgepakt voor haar 40ste verjaardag.

De hertogin van Cambridge is vandaag 40 jaar geworden en dat wordt gevierd met prachtige nieuwe portretten van Paolo Roversi, een Italiaanse modefotograaf, die ze in november schoot in Temperance House in Kew Gardens.

Roversi heeft zich, in samenspraak met Kate, duidelijk laten inspireren door de stijl van Cecil Beaton, de huisfotograaf van de Windsors toen prinses Elizabeth en prinses Margaret (hier op de foto) jong waren.

Een van de portretten is heel klassiek en formeel (en een tikje Victoriaans) en doet een beetje denken aan het beroemde schilderij van keizerin Elisabeth 'Sissi' van Oostenrijk…

… maar ook aan dit portret van de jonge koningin Victoria. Sereen, etherisch, beroemde verlovingsring in beeld – alles aan deze foto straalt #FutureQueen uit.

En vermoedelijk hebben ze ook even heel goed gekeken naar deze foto van Cecil Beaton, van koningin Elizabeth, de moeder van de huidige Queen (en ooit zelf koningin-gemalin).

De andere sepia foto doet een beetje denken aan de portretten die Mario Testino schoot van Kate's schoonmoeder, prinses Diana.

Het is vast geen toeval dat ze hier de pareloorbellen van de prinses van Wales draagt. Ook weer een elegante ode aan het verleden, dus. Er is even over nagedacht.  

De derde foto is modern en Kate zoals ze nu is, als echtgenote, moeder van drie en fulltime royal. De Diamond Frame oorbellen die ze op de foto draagt, mocht ze lenen van de Queen. En persoonlijk vinden we dat elke avondjapon zakken moet hebben. Kate draagt overigens op alle foto's Alexander McQueen. In eentje zijn, kant, organza en tule verwerkt die over waren van eerdere collecties, in een poging er ook nog een duurzaam tintje aan te geven.

Roversi was erg te spreken over de samenwerking:

Foto's (c) Getty Images, Paolo Roversi / Duke and Duchess of Cambridge

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in