Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Adelaide Cottage wordt het nieuwe huis van William en Kate'

Pittoresk en iets met dolfijnen - lees er álles over!  Dat prins William, hertogin Kate en de jonge Cambridge'jes deze zomer gaan verhuizen, was een scoop van de collega's van de Sunday Times. De vraag is nog wel waarheen. Het eerder geopperde Belvedere Castle lijkt te zijn afgevallen, vermoedeli...

'Adelaide Cottage wordt het nieuwe huis van William en Kate'

Pittoresk en iets met dolfijnen - lees er álles over! 

Dat prins William, hertogin Kate en de jonge Cambridge'jes deze zomer gaan verhuizen, was een scoop van de collega's van de Sunday Times. De vraag is nog wel waarheen.

Het eerder geopperde Belvedere Castle lijkt te zijn afgevallen, vermoedelijk omdat er veel aan zou moeten worden verbouwd voor het geschikt is voor een modern gezin.

Hier een stukje van Adelaide Cottage, geschilderd door Caleb Robert Stanley in 1839

De locatie die nu hardnekkig rondzingt, is Adelaide Cottage. Dat klinkt knus, maar is toch nog best een flink huis met vier slaapkamers. Het voordeel is dat er niet veel aan hoeft te worden geklust. Het werd ooit ook genoemd als huis voor prins Harry en hertogin Meghan, maar die kozen voor het iets meer verstopte Frogmore Cottage.  

William en Kate wilden 'niets wat te opzichtig was, wat gerenoveerd moest worden of wat extra security zou vragen, om de kosten zo laag mogelijk te houden.' Het huis (links onderin) ligt op het terrein van Windsor, dat al extra bewaking heeft. 

Kensington Palace blijft hun werkpaleis op zo'n 50 km afstand, wat nog best even forenzen is in de spits

Het stel huurt hun (potentiële) nieuwe woning van de Kroon. De familie Cambridge zou er zonder inwonend personeel willen gaan wonen, zoals ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima in ieder geval na 17:00 onder elkaar waren op de Eikenhorst, in hun jongere jaren. Kensington Palace blijft hun werkpaleis op zo'n 50 km afstand, wat nog best even forenzen is in de spits. 

(c) Royal Collection Trust

Adelaide Cottage ligt zoals gezegd op het Home Park van Windsor dat is afgesloten voor het publiek, met de auto is het zo'n vijf minuten rijden naar Windsor Castle. Het was van oudsher een 'grace and favour' woning voor hoog koninklijk personeel en vrienden, die er mochten wonen. 

De laatste bewoners waren familieleden van Simon Rhodes, de zoon van koningin Elizabeths nichtje en hartsvriendin Margaret Rhodes (ze groeiden samen op, Margaret staat hier in het midden tussen prinses Margaret en prinses Elizabeth in 1934), en Sir Hugh Roberts, de voormalig directeur van de Royal Collection.

(c) Royal Collection Trust

De huidige versie van het huis stamt uit 1831 en is in 2015 helemaal gerenoveerd, maar nog altijd vrij... pittoresk. Het was ooit een buitenhuis voor William IV's echtgenote, koningin Adelaide van Saksen-Meiningen.

(c) Royal Collection Trust

Koningin Victoria ging er graag heen voor een ontbijtje of theepartijtje en na de oorlog woonde Group Captain Peter Townsend er, de getrouwde piloot die later een romance beleefde met prinses Margaret.

(c) Royal Collection Trust

Over het huidige interieur is niet veel bekend, in ieder geval is er nog een originele haard in Grieks-Egyptische stijl en heeft de grote slaapkamer een erg mooi plafond met vergulde dolfijnen en touwornamenten die nog van het jacht de Royal George zijn geweest.

Adelaide House heeft naast groen, ruimte en meer waar William en Kate van houden nog een grote pré: Aidelaide Lodge ligt er pal naast, een perfecte 'in de buurt, maar toch apart' optie met eigen woonruimte voor de beveiliging en de nanny.   

George (8), Charlotte (7) en Louis (4) zullen na de zomer naar een plaatselijke school gaan. Eton, vermoedelijk de eerstvolgende stap voor George, ligt in de buurt. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in