Majesteit pakt graag uit, op 5 mei.

Dit jaar wederom geen traditionele viering van 5 mei, al is er vanavond wél een Bevrijdingsdagconcert. Zonder publiek én de Oranjes. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Article continues after the ad

Dit droeg Máxima op de feestelijke Bevrijdingsdag sinds ze in 2013 koningin werd.

2013 – Máxima begon haar koninginschap in een Natan, een voorbode van véél wat er te komen was. Toen verscheen het koningspaar nog met prinses Beatrix aan hun zijde, bij wijze van ontwennen.

2014 – Prinses Beatrix was er niet meer op de voorgrond bij, maar op de achtergrond... de prachtige groene jurk van Máxima was een oldie van haar schoonmoeder.

2015 – Prachtig op zwart, in Natan.

2016 – Haar jaar erna was het weer Natan wat de klok sloeg, maar nu in feestelijk goud. De gelukszaligheid spatte er vanaf.

2017 – Een, je raadt het inmiddels, Natan, maar ditmaal met broek.

2018 – Een voor ons gevoel iconische foto van ons koningspaar én een afwijking van de norm, want deze jurk komt van Claes Iversen. En lijkt ons toe aan een retour in 2021 (misschien als er straks eindelijk iets te vieren is?).

2019 – Terug in een bijzonder knappe Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in