En ze was er helemaal op gekleed!

Je zou het bijna vergeten omdat het twee keer is uitgesteld, maar als alles meezit, komen de Invictus Games van prins Harry in 2022 alsnog naar Den Haag.

Ter ere van de Games doopte prinses Margriet vandaag de officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp in de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn – lekker dichtbij dus.

Article continues after the ad

Ze bleek zowaar een tulpenkleedje in de kast te hebben hangen wat perfect bij de gelegenheid paste en dat langere haar staat haar ook goed. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten. Prinses Margriet is erevoorzitter van het comité van aanbeveling Invictus Games Den Haag.

De Prinses doopte de tulp – de bos oogde wat amechtig door de warmte, dus een slokje ging er best in - door er champagne overheen te schenken. Hierna ondertekende ze samen met Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag, en Jan Ligthart, de teler van de tulp, het bijbehorende certificaat.

De ceremonie werd onder andere bijgewoond door Lucy Ferguson, plaatsvervangend ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk en tevens vertegenwoordiger van de Invictus Games Foundation en Alexander Lamp, een van de leden van het Nederlandse Invictus team.

De Invictus Games Den Haag 2020 zijn door de coronacrisis twee keer uitgesteld en vinden nu plaats van 16 tot en met 22 april 2022. Aan de games doen meer dan vijfhonderd deelnemers uit twintig landen mee aan in totaal tien aangepaste sporten.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in