Ook coronaproof blijft het Concertgebouw verrukkelijk.

Prinses Beatrix had een coronaproof avondje uit aan het concert van het European Union Youth Orchestra in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het was voor het eerst sinds 10 juni dat ze weer even in het openbaar was en de vakantie leek haar goed te hebben gedaan. Qua look gokken we op een Sheila'tje. 

Article continues after the ad

Het European Union Youth Orchestra (EUYO) is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Het biedt jonge getalenteerde musici de kans internationale ervaring op te doen in samenwerking met beroemde dirigenten en solisten.


Vanwege de coronabeperkingen kon het EUYO niet met de gebruikelijk meer dan honderd musici uit de lidstaten van de Europese Unie optreden. Men hield het op dertig Nederlandse en in Nederland wonende of studerende musici en alumni van het EUYO.

Ze brachten onder meer Syrinx van Debussy, Metamorphosen van Richard Strauss en Pillar IV van Akiho ten gehore. Zonder dirigent – een heel zelfredzaam gezelschap dus (al zag de prinses er wel uit alsof ze best zou kunnen dirigeren).

Gisteren was Beatrix nog in Friesland, waar ze in het gezelschap van prinses Mabel met de Groene Draeck rondvoer. 

Foto (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in