Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix bezoekt een stukje Nederland in Denemarken

Koningin Margrethe was de gastvrouw en de vriendinnen hadden het leuk samen. Ze zijn generatiegenoten, ze zijn allebei reuze creatief én ze zijn bevriend: geen wonder dat prinses Beatrix en koningin Margrethe glunderend samen op werkbezoek gingen ter gelegenheid van 500 jaar Nederlandse boeren in...

Prinses Beatrix bezoekt een stukje Nederland in Denemarken

Koningin Margrethe was de gastvrouw en de vriendinnen hadden het leuk samen.

Ze zijn generatiegenoten, ze zijn allebei reuze creatief én ze zijn bevriend: geen wonder dat prinses Beatrix en koningin Margrethe glunderend samen op werkbezoek gingen ter gelegenheid van 500 jaar Nederlandse boeren in Denemarken en honderd jaar Amager Museum.

De dames arriveerden gezellig samen in een auto die voor de gelegenheid was uitgerust met beide vaandels.

Maar omdat de Denen nu eenmaal dol zijn op folklore, ontkwam Beatrix niet aan een koetsrit. Voor zover we het ons kunnen herinneren had ze sinds 2013 niet meer in een koetsje gezeten, maar het is net als fietsen ?

Het museum is gevestigd in een oude boerderij van nazaten van Nederlandse emigranten.

Beatrix was er al eens in 1971, toen ook als prinses. Haar grootmoeder koningin Wilhelmina opende het museum tijdens haar staatsbezoek aan Denemarken in 1922, in het gezelschap van de grootvader van koningin Margrethe, de Deense koning Christian X. Voor hoe het precies zit met de Deens-Nederlandse Game of Thrones-link, kun je terecht bij de collega's van het AD.

Het bezoek werd afgesloten bij de boerderij van de familie Seerup Hansen. Het is inmiddels de achttiende generatie van een van oorsprong Nederlandse familie, die op zowel traditionele als hedendaagse biologische wijze kruiden, groenten en bloemen teelt.

Als je twee vrouwen met ruime ervaring in ijzeren beheersing aan het giechelen krijgt doe je iets goed. 

Margrethe heeft last van haar knieën en heupen en Beatrix zat stevig ingetaped...

... zodat het fijn was dat er een paar stoelen klaarstonden om van de grazige weiden te genieten.

In 2021 en 2022 worden in Denemarken activiteiten georganiseerd die zowel de historische banden tussen Nederland en Denemarken onderstrepen, als de huidige samenwerking op landbouwgebied.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in