Ans Markus: 'Elegant en vrouwelijk, maar tegelijk ingetogen.'

Het Oranjevaasje dat Royal Leerdam Crystal maakte ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima, is inmiddels uitverkocht. Voor de liefhebbers is nu een tweede Oranjevaasje gepresenteerd: ter ere van de aanstaande 18de verjaardag (7 december) van kroonprinses Amalia.

Royal Leerdam Crystal liet ook dit vaasje ontwerpen door kunstenares Ans Markus. Voor het Máxima-vaasje liet zij zich inspireren door het stijlgevoel van de koningin. "In binnen- en buitenland wordt koningin Máxima geroemd om haar stijlvolle outfits van beroemde modehuizen, maar ook van betaalbare modeketens. Het vaasje verbeeldt een wijde avondjapon met een strapless bovenlijf. De rok valt iets rond naar binnen en heeft onderaan wat zachte plooien."

Article continues after the ad

Het vaasje voor Amalia’s verjaardag krijgt dezelfde stijl. "De kroonprinses ontpopt zich net als haar moeder als een stijlicoon. De contouren van het vaasje laten een prachtige avondjapon zien die een jonge kroonprinses zou dragen – elegant en vrouwelijk, maar tegelijk ingetogen."

Er worden 350 exemplaren gemaakt, evenveel als er onlangs over de toonbank gingen van het Oranjevaasje ter ere van koningin Máxima. Verzamelaars kunnen hun exemplaar al reserveren via Royal Leerdam Crystal.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in