Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oranjes stoppen met traditionele fotosessies

Er is een nieuw 'fotoprotocol' van kracht. Het ziet er naar uit dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minimaal één dochter (prinses Ariane) naar de wintersport zullen gaan. Beelden daarvan zullen ontbreken, want de traditionele gezinsfoto van de Oranjes in Lech gaat dit jaar niet door. ...

Oranjes stoppen met traditionele fotosessies

Er is een nieuw 'fotoprotocol' van kracht.

Het ziet er naar uit dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minimaal één dochter (prinses Ariane) naar de wintersport zullen gaan. Beelden daarvan zullen ontbreken, want de traditionele gezinsfoto van de Oranjes in Lech gaat dit jaar niet door.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het gezin alleen nog compleet op de foto wil en dat is dit jaar door de afwezigheid van ieder geval prinses Alexia niet mogelijk. De vakanties van het UWC Atlantic College in Wales matchen niet met die van de krokusvakantie in Nederland. Ook de zomerse tegenhanger die elk jaar aan het begin van de zomervakantie gemaakt wordt, komt te vervallen.

Het nieuwe fotoprotocol van de koninklijke familie - hier de koning in 1972 - is een gevolg van het besluit om alleen nog als compleet gezin op de foto te gaan, aldus de RVD. De fotosessies zullen niet langer verbonden zijn aan winter- en zomervakanties, er komen twee andere momenten waarop het gezin vastgelegd kan worden.

Prinses Alexia is er in Lech dus in ieder geval niet bij. Mogelijk laat ook prinses Amalia verstek gaan omdat zij dit jaar stages in het buitenland loopt. Voor het besluit rondom Lech speelt ook mee dat de RVD vanwege de coronacrisis niet te veel fotografen bij elkaar wil brengen.

Vorig jaar ging de familie voor het eerst in jaren niet op wintersport. Oostenrijk had toen als onderdeel van de coronamaatregelen de skigebieden alleen opengesteld voor de eigen inwoners.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in