Raad van State diner, Paleis Noordeinde
Raad van State diner, Paleis Noordeinde

De Raad van State inspireert HM tot zeer wisselende looks.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de leden van de Raad van State een diner aangeboden op Paleis Noordeinde. De Raad van State is opgericht in 1531, is een onafhankelijke adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en is ook hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Koning Willem-Alexander is voorzitter van de Raad van State. Dit voorzitterschap is historisch gegroeid en louter symbolisch van aard. De dagelijkse leiding berust bij de vice-president Thom de Graaf. Voor Máxima is het diner in september meestal haar eerste agendapunt waarvoor ze met enige chic kan uitpakken. Ze koos voor de blauwe Luisa Beccaria die ze debuteerde in 2017. Het origineel is nogal gewaagd uitgesneden, ze liet er een kuise versie van maken. 

Article continues after the ad

In 2017 koos ze voor een groene Lanvin met volants en wat smaragden uit de schatkamer…

…maar de Raad van State wekt niet altijd het beste in haar inner fashionista op: deze glimmende jurk op zwarte kousen die ze bij een RvS-concert droeg was niet haar meest geslaagde look ooit.

Het getuigt echter wel van stijlvastheid, want toen ze in 2011 het nieuwe gebouw van de Raad van State bezocht, bezorgde ze dit statige, tikje dorre instituut ook al een vleugje glans.

Voor het afscheid van Herman Tjeenk Willink als vice-president van de Raad van State in 2012 was het allover bordeaux, zo matchy-matchy zien we haar tegenwoordig niet meer.

Dit was een zeer geslaagde Raad van State-look in 2004: vice-voorzitter Herman Tjeenk Willink overhandigde haar hier de Grondwet. Om zich in te lezen vermoedelijk, want de hier nog kroonprinses werd tijdens een buitengewone vergadering zitting verleend in de Raad van State.

En dit is het eerste vastgelegde Raad van State-moment van Máxima, hier nog juffrouw Zorreguieta en Royal Verloofde in 2001.

Foto's © PPE Agency, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in