Koningin Máxima keek tijdens haar VN-bezoek aan Pakistan alvast vooruit naar volgende week, wanneer haar oudste dochter zestien wordt. En wat is ze trots!

"Ze groeit snel, ze groeit mooi", sprak de prachtig trotse mama tegen RTL Boulevard over de kroonprinses. <3

Glimmend vervolgde Majesteit: "Ze is een fantastische dochter, een fantastische vriendin. Ik ben apetrots op haar."

Article continues after the ad

Volgende week zaterdag, op 7 december, wordt Amalia alweer zestien jaar oud. Een belangrijke leeftijd voor alle meiden, maar al helemaal voor een kroonprinses. Vanaf dat moment begint het échte aftellen naar haar achttiende verjaardag, een belangrijke voor haar royal taken en dotatie.

"Op naar de komende twee jaar", zei Máxima erover. "Waarschijnlijk haar laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten."

Hoe moeder, dochter, vader en zussen de sweet sixteen precies gaan vieren liet Máxima in het midden, maar de slingers gaan op Huis ten Bosch natuurlijk wél van zolder.

Verder is Amalia volgens haar moeder vooral erg druk met de laatste loodjes van schooljaar 2019 in het vijfde jaar van het gymnasium. "Ze moet heel veel doen voor school, het is het einde van het jaar, het is Sinterklaas, er zijn allerlei festiviteiten."

Meer lezen over onze geweldige kroonprinses? Komende week is het Amalia-week op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in