HM doet, haast incognito, een dagje Universiteit.

Ze mocht vorige week al langs op een MBO-school, en vandaag (dinsdag) was het weer een educatief dagje voor koningin Máxima: ze ging op bezoek bij Universiteit Utrecht. En deed dat, mogen we toch wel zeggen gezien de outfit, op behoorlijk casual. Leuk!

Article continues after the ad

Geen gekke look, maar ook weer niet maximaal koninklijk...

Daar sprak ze natuurlijk over de impact van de pandemie op het onderwijs en welzijn van zowel studenten als docenten. Want het sociale leven op de universiteit ligt natuurlijk nagenoeg stil. Een gekke studententijd, met veel digitale colleges en weinig gezellige studentenmomenten.

Dat zorgt bij sommige studenten voor psychische klachten zoals stress, stemmingswisselingen en eenzaamheid, en ook daar werd openhartig over gesproken met Majesteit. Onder andere door eerstejaars, die net op kamers zijn gegaan en hun draai nog niet zo kunnen vinden. Docenten missen de interactie ook, en de werkdruk op scholen ligt hoog.

Máxima ging onder andere langs bij een practicum van studenten biologie waar met inachtneming van de coronamaatregelen les werd gegeven. Dat moet even geleden zijn geweest, een biologieles.

Alsof ze zo van de fiets komt springen, toch?

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in