Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima haast zich van Schiphol naar het Majoor Bosshardthuis

Volledig opgetuigd, en dat drie uur na een nachtvlucht! Wij vinden het knap, na een stressvolle paar dagen vers uit een nachtvlucht vanuit Buenos Aires nog een beetje fris en fruitig ten tonele verschijnen, en nog lachend ook. Eigenlijk zou ze zelf ook liever in huispak op de bank neerstrijken. W...

Máxima haast zich van Schiphol naar het Majoor Bosshardthuis

Volledig opgetuigd, en dat drie uur na een nachtvlucht!

Wij vinden het knap, na een stressvolle paar dagen vers uit een nachtvlucht vanuit Buenos Aires nog een beetje fris en fruitig ten tonele verschijnen, en nog lachend ook.

Eigenlijk zou ze zelf ook liever in huispak op de bank neerstrijken.

Wéér vertraagd

Het was me het reisweekend wel, voor koningin Máxima. Gisteren zou ze 's ochtends landen op Schiphol vanuit Buenos Aires, maar door een geannuleerde vlucht vanwege dichte mist, miste HM haar middagprogramma. Even ging het gerucht dat ze was omgeboekt om via Parijs thuis te komen met dochter Ariane, maar ook dat leek uiteindelijk niet het geval.

Officieel weten we niet vanuit waar Máxima aanschoof voor een digitale toespraak gistermiddag, maar het kan zomaar nog in Argentinië zijn geweest. Volgens those in the know zijn Máxima en haar jongste dochter gisteravond alsnog per KLM-vlucht naar Nederland vertrokken.

Maar die vlucht bleek vanochtend óók weer met ongeveer drie uur vertraagd, waardoor HM pas landde rond half één vanmiddag. Best krap weer, want naast dat het geen pretje is om rechtstreeks uit een nachtvlucht aan het werk te moeten, werd ze vanmiddag ook alweer verwacht bij de opening van het Majoor Bosshardthuis in Amsterdam.

Een zalig gecureerde Elie Saab

Dat is het oude woonhuis van de majoor, waar ze kwetsbare mensen opving uit de binnenstad. Majesteit maakte eerst haar opwachting in de Oude Kerk voor een bijeenkomst over het leven van majoor Alida Bosshardt. Daarna opende ze het huis door een wassen beeld van de majoor te onthullen, en kreeg ze een rondleiding.

Hier de jurk tijdens het staatsbezoek aan Portugal, misschien wel z'n beroemdste uitje

Dat deed ze ontzettend put together voor een vrouw die luttele uren eerder uit een vliegtuig rolde in een bekende en zalig gecureerde Elie Saab-jurk met sieraden én haarsieraad die duidelijk al voor HM bij elkaar gezocht waren. Je trekt het echt niet in drie seconden uit je kast, willen we maar zeggen. Zelfs het royal kapsel en de lippenstift zat keurig. #hulde

En vanavond gewoon weer door

Willem-Alexander had meer geluk met reizen deze Pinksteren: hij was dit weekend in Washington D.C. maar kon zondag wél gewoon per KLM terugvliegen naar Nederland.

Máxima trekt daarbij duidelijk aan het kortste eind: na haar middagprogramma wordt ze vanavond, samen met Willem-Alexander en minister-president Rutte alweer bij het Rijksmuseum verwacht voor een officieel diner van De Nederlandse Bank. Ook morgen is een volle dag. Die jetlag zal dus nog even moeten wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in