Het mooiste van Iversen uit de royal inloopkast.

Er zijn koninginnen die altijd op safe spelen. Silvia van Zweden, Sonja van Noorwegen – hun looks zijn zedig en chic, maar ze blijven niet echt hangen.

Dat ligt niet aan het aanbod, want in Zweden en Noorwegen lopen geweldige ontwerpers rond, het is een bewuste keuze van de dames om te kiezen voor wat zouteloze outfits van onbestemde afkomst.

Article continues after the ad

Wat dat betreft speelt koningin Máxima een sterker spel, door wat meer in te zetten op Máximaal effect. Waarbij Claes Iversen een belangrijke rol speelt: zijn designs zijn apart, zijn materiaalgebruik is verrassend, zijn brede riemen dubbelen als korset en je kunt aan zijn kleding zien dat hij ook als kunstenaar denkt. Als eerbetoon aan de Gaten-Claes van het staatsbezoek aan Noorwegen, nog eens 10 x Máxima in Iversen.

Cape Claes in Engeland, 2019

Werkbezoek in Den Haag (2015), in Petrol Claes met spinnen.

Sterren Claes, inkomend staatsbezoek van Argentinië, in 2017.  

De Bouwmarkt Claes die in de ban ging omdat sommige versieringen aan een swastika deden denken. Hier in 2015 viel het overigens niemand op, pas bij een later bezoek aan Duitsland viel het ongemakkelijke kwartje.

De Armbanden Allover Claes 

Zeeuws Meisje volgens Claes.

Kanarie Claes kreeg een tweede leven als de Oker Iversen.

De Koekjes Claes, nog altijd de meest gelikete post op het Instagramaccount van het Koninklijk Huis. 

De Glitter Claes, onder andere gedragen bij het Bevrijdingsdagconcert in 2018.

En natuurlijk het nieuwste lid van de Royal Iversen Collection: de Gaten Claes!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in