De Oranjes pakken de trein, maar het is niet wat je denkt.

Er was de afgelopen dagen op social media nog best wat om te doen. Dat Willem-Alexander en Máxima voor hun staatsbezoek naar Oostenrijk het vliegtuig hadden gepakt (WA vloog zelf) in plaats van de ook levensvatbare optie om de trein te pakken (op papier dan, hoe je dat met beveiliging zou doen is natuurlijk óók belangrijk), viel niet bij iedereen in goede aarde.

Deels door de boerenprotesten, deels door de taferelen op Schiphol. Er is altijd wel wat geroezemoes als de Oranjes op het vliegtuig stappen, maar deze week was het er meer dan gebruikelijk.

Article continues after the ad

Hitteproof NATAN

Nou pakten ze vanochtend wel degelijk de trein, maar niet omdat ze de kritieken gehoord hebben. Er stond een treinrit van Wenen naar Graz op de planning tijdens de laatste dag van het staatsbezoek. Ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad.

Aan de warmte zullen WA en Máxima inmiddels al een beetje gewend raken, maar Majesteit pakte in elk geval fijn luchtig in. Vandaag draagt ze een fladderjurk van NATAN die we ook kennen van het staatsbezoek aan Indonesië begin 2020. Dus dan weet je dat hij hitteproof is.

Het is ongeveer 2,5 uur treinen naar de tweede stad van Oostenrijk (voor de vergelijking: Amsterdam-Wenen is zo'n 14 uur rijden...) en in die tijd werd er in de royal wagon bijgepraat met het presidentieel paar en verschillende ministers.

Op naar Schiphol

Vandaag doen de Oranjes de ronde door Graz en aan het einde van de dag vertrekken ze weer. Per vliegtuig ja, naar Schiphol. Niet alle meereizende pers had trouwens dat geluk: voor velen van hen werd voor vertrek hun terugvlucht Graz-Amsterdam door KLM geannuleerd. Iets zegt ons dat dat Captain Van Oranje niet zal gebeuren.

Gelukkig maar, want Máxima was eerder deze maand al flink vertraagd op de terugweg vanuit Buenos Aires, en donderdag staat er gewoon weer een avondplan in de agenda op eigen bodem.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in