Zo houden HM en haar collega's hun rokken in toom.

Met alwéér een storm voor de boeg is het zaak voor Máxima en haar collega's om Marilyn Monroe-momentjes te vermijden. Een broek lost het probleem op, maar voor wie toch een rok aan wil, is er maar één optie en dat is een loodveter in de zoom laten naaien. Maar zelfs dán slaat de wind nog wel eens onder een royal rok, kijk maar.

Máxima had bij de herdenking van D-Day een waar-is-mijn-loodveter-momentje.

Article continues after the ad

Het overkomt HM maar zelden: het nauwsluitende silhouet dat ze meestal draagt werkt preventief en ze laat vrijwel alles verzwaren.

Het kan overigens de beste overkomen: in 1973 kreeg de Queen bij het uitstappen op de vliegtuigtrap in Canada te maken met een sterke opwaaiende wind. Hier toont zich het nut van ijzeren discipline: eronder droeg ze een onderjurk die wél verzwaard was, zodat de schade beperkt bleef. 

Ook Camilla, de hertogin van Cornwall, kent het nut van een onderrok van iets zwaardere stof...

...en is bovendien een handige multitasker om haar zedigheid te bewaren. Echtgenoot Charles lijkt het vooral grappig te vinden. 

Prinses Diana in 1985: waar is die loodveter als je 'm nodig hebt? 

In dunne plisséstof kan haast niet onzichtbaar een loodveter worden verwerkt, maar gelukkig kent Letizia van Spanje het nut van een degelijke onderbroek.

De hertogin van Cambridge kampt regelmatig met plagende windvlagen. Maar toch: op hakken die enge trap af, met prins George op de arm en die rok... had William niet éven kunnen helpen? 

Kate worstelde al wat af met haar lange rokken...

...én met de korte...

...maar ook hier als redding: een iets strakkere onderrok. Sterkte met storm Dennis, allemaal! 

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in