Koningin Máxima bij FemPower
Koningin Máxima bij FemPower

De Royal Econome schaarde zich vandaag achter vrouwelijk ondernemerschap.  

Als er eentje is die internationaal aan de weg timmert, is het koningin Máxima wel en ze ziet graag dat andere vrouwen dat óók succesvol doen. Daarom woonde ze vandaag bij de Nederlandse ontwikkelingsbank (FMO) in Den Haag een workshop bij van het F€mpower Your Growth Program bij.

Dit programma van FEM.NL en The Next Women stimuleert vrouwelijk ondernemerschap en zet zich in voor verbetering van toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers. HM – met een béétje een Bad Hair Day - was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). 

Article continues after the ad

De koningin was dressed for the part in een donkerblauw jumpsuit van Natan en rode accessoires, volgens Josine van Modekoningin Máxima. 

Het F€mpower groeiprogramma is een pilot. Vrouwelijke ondernemers volgen vijf modules die gericht zijn op het verbeteren van toegang tot financiering, het opbouwen van relevante netwerken, en het vergroten van ondernemersvaardigheden. Er zijn 29 deelnemers die op basis van de omzet van hun bedrijf (tussen de 750.000 en 1.000.000 euro) en hun groeiambities zijn geselecteerd.

Ook vertegenwoordigers van banken volgen een aantal modules; financiële coaching, mentoring en een training over vooroordelen. Dit doen zij samen met de ondernemers om zo beter inzicht te krijgen in de kansen op financiering en de zaken die dat belemmeren. Volgens onderzoek van de Financial Alliance for Women uit 2018 blijkt dat wereldwijd 68% van de vrouwelijke ondernemers niet tevreden is over de toegang tot financiële producten en diensten die hen kunnen helpen om hun ambities te realiseren.

Koningin Máxima woonde een sessie bij over ‘Take aways and learnings’ voor ondernemers en bankiers. Al sinds 2009 zet ze zich als UNSGSA wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen. Normaal gesproken zien we haar in die hoedanigheid in exotische streken, nu was het voor de verandering een thuiswedstrijd.

Foto's © ANP, PPE Agency, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in