Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima duikt in het studentenleven

She's back. En hoe! Een bijzondere start van het werkjaar na de zomer voor koningin Máxima. Ze ging vandaag samen met minister Dijkgraaf langs bij de ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft. Op stralend, mogen we toch wel zeggen.  Haar eigen oudste dochter Amalia begint komende maandag met h...

Máxima duikt in het studentenleven

She's back. En hoe!

Een bijzondere start van het werkjaar na de zomer voor koningin Máxima. Ze ging vandaag samen met minister Dijkgraaf langs bij de ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft. Op stralend, mogen we toch wel zeggen. 

Haar eigen oudste dochter Amalia begint komende maandag met haar Intreeweek in Amsterdam, dus voor Máxima had het bezoek zeker weten een extra randje.

Blauwe pantalon, rood-oranje top, opvallende mouw, fijne statement oorbellen, uitgeruste blik: HM is helemaal terug hoor!

Op naar de Intro

Het was de eerste keer dat we HM weer in actie zagen sinds begin juli. De Oranjes zaten ruim zes weken in hun villa in Griekenland. Maar nu Máxima weer back in actionis, zullen we haar weer veel meer zien. Helemaal aangezien ze over twee weken samen met Willem-Alexander op werkreis gaat naar Californië en Texas.

In Delft meldde Máxima zich als erevoorzitter van MIND Us, om met nieuwbakken studenten te praten over het belang van verenigingen voor de mentale gezondheid. Hoe kom je psychisch gezond je introductieperiode en studie door, kortom.

Net als Amalia

Daar zal thuis op Huis ten Bosch ook veel over gepraat worden, met één dochter die dit jaar gaat studeren, eentje die in Wales eindexamen gaat doen en eentje die dit jaar officieel in de bovenbouw van het gymnasium is beland. Amalia, Alexia en Ariane zullen elk zo hun eigen studiedruk voelen. En het is welbekend dat de meiden van Máxima (of toch in elk geval Amalia en Alexia) wel eens met een professional praten over hun geestelijke gesteldheid.

De introductieperiode aan de start van een nieuwe opleiding is een belangrijk moment voor veel jongeren. Ze maken kennis met hun nieuwe stad, het verenigingsleven en hun collega-studenten. TU Delft, Hogeschool InHolland en de Haagse Hogeschool vieren dat met de 'OWee', de ontvangstweek. Hierbij word er veel nadruk gelegd op studenten enthousiast krijgen om zich aan te melden bij verenigingen, natuurlijk een belangrijk sociaal vangnet.

Alvast even proeven aan het studentenleven

Ook daar zal thuis en in Griekenland het nodige over gezegd zijn. Tijdens de vakantie van de Oranjes kwam het nieuws dat prinses Amalia zich tóch niet zou aansluiten bij het Amsterdamse corps na de rel die daar uitbrak. En dat terwijl ze vooraf had aangegeven zich juist zo op een corps/jaarclubsituatie te verheugen.

Máxima mocht in Delft in elk geval al even proeven aan het studentenleven waar haar dochter volgende week zonder haar aan begint. Ze ging langs op de activiteitenmarkt en sprak met studenten over prestatiedruk, stress en eenzaamheid.

Mentaal gezond de studietijd door

Stichting MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Het is een onderwerp dat Máxima bijzonder aan het hart gaat, al helemaal sinds het verlies van haar zusje Inés.

Op meerdere vlakken een bijzondere terugkeer in het werkende royal-leven dus.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in