We kennen allemaal wel iemand die iets in te halen heeft.

Koningin Máxima ging vanmiddag op bezoek bij het UMC in Utrecht. Daar sprak ze met betrokkenen over de zogenaamde inhaalzorg: behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

Willem-Alexander en Máxima laten zich de afgelopen maanden van alle kanten onderwijzen over de pandemie, dus zien we ze ook steeds vaker opduiken in ziekenhuizen. Waar het toch altijd even schrikken is, als de koningin zomaar bij je binnen komt wandelen.

Article continues after the ad

Majesteit koos voor haar bezoek voor een bekende witte blouse van Natan, een rok met mooi strikdetail, gouden oorbellen waar je van gaat watertanden en een heerlijk kek tasje dat we ook nog niet lijken te kennen

Anderhalf miljoen minder

Máxima werd bijgepraat over de situatie in Nederland, waar in het afgelopen jaar bijna anderhalf miljoen minder verwijzingen zijn uitgeschreven dan in voorgaande jaren. Nu er steeds minder COVID-patiënten worden opgenomen, is er een inhaalslag gaande binnen de uitgestelde zorg. 

Ook was er aandacht voor de druk op zorgpersoneel tijdens de pandemie, en hoe zij de zorg in de pandemie hebben ervaren. Majesteit sprak met een patiënt en ging ook even de werkvloer op in Utrecht.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in