Haar fijne Koningsdag 2020-jumpsuit mocht fijn uit de kast!

Koningin Máxima was vanmiddag op de Sportcampus in Den Haag voor de Special Olympics Nationale Spelen, het grootste, tweejaarlijkse landelijke sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking.

Ze sprak met allerlei betrokkenen, maar vooral ook met de sporters en hun begeleiders over hoe belangrijk samen sporten voor ze is. En ja: HM ging zelf óók op sportief. We hadden niet anders van haar verwacht als royal #fitgirl.

De hak was best een sensible keuze op een middag waarop er ook een beetje meegesport moest worden (maar we doen het haar niet na).

Article continues after the ad

Veilige royalkeuze

Dat vraagt natuurlijk om een zeker soort outfit, en een jumpsuit is daarin een relatief veilige royalkeuze. Bleek eerder ook al eens toen HM zich meldde in een jumpsuit meldde in een gymzaal (op kousenvoetjes, no less!). 

Ditmaal viel de keuze op een kleurrijk exemplaar van het Londense Seren, dat je vast nog wel kent van Koningsdag 2020. Met dezelfde schoenen en statement-riem ook nog. Classic Máxima. 

Koningsdag 2020

Nederland telt ruim 170.000 mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen sporten zij met elkaar in trainingen en workshops. Door samen te leren en plezier te beleven aan sport wordt hun zelfvertrouwen gestimuleerd en wil de organisatie bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom mensen met een verstandelijke beperking.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in