Lekkere museumlook!

Een museumochtend voor koningin Máxima. Zij reed vanochtend naar Amsterdam om het ARTIS-Groote Museum te openen. Het museum aan het Artisplein was 75 jaar lang gesloten voor publiek.

Binnen het Groote Museum gaat het over de verbinding van de mens met al het leven op aarde, over de samenhang tussen mens, dier, plant, microbe en de aarde zelf. Het is een interactief museum waardoor je met andere ogen naar de wereld gaat kijken. Een flinke belofte, en dat wilde onze Royal Kunstliefhebber natuurlijk wel even met eigen ogen aanschouwen.

De Royal Ascot-jurk mocht weer een keer naar buiten, heerlijk!

Article continues after the ad

Nadat ze het museum opende kreeg ze als allereerste een rondleiding door het rijksmonument. Het ARTIS-Groote is het oudste museumgebouw van Amsterdam en stamt uit 1855. Een kunstwerkje op zich dus.

Majesteit met de jurk bij Royal Ascot in 2019. Toen was de hoofdtooi wat imposanter, maar glommen de hakken wél minder

Eind negentiende en begin twintigste eeuw speelde het museum een prominente rol in het verzamelen en verspreiden van natuurwetenschappelijke kennis. De wetenschap werd hier verbonden met het sociale en culturele leven van Amsterdam. De laatste jaren werd het museum duurzaam gerestaureerd en vernieuwd.

Wil je het zelf ook bewonderen? Dat kan tijdens een dagje Artis, maar ook zonder dierentuinbezoek. Het Groote Museum ligt, net als het naastgelegen ARTIS-Micropia, aan het vrij toegankelijke Artisplein. Tickets koop je hier.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in