Onze koningin is weer op coronapad: vandaag bezocht ze de Voedselbank.

Dat koningin Máxima en koning Willem-Alexander ontzettend meeleven met iedereen die de strijd aangaat met het coronavirus is wel duidelijk: de twee bezoeken al wekenlang organisaties door het hele land.

Vandaag toog onze koningin (vers na haar koekjesbakkende verjaardag) naar het distributiecentrum van de Voedselbank in Delft. Waarvoor ze de bloemetjesjurk uit de kast trok die we een paar weken geleden voor het eerst spotten tijdens Máxima's thuiswerkfotoshoot.

Article continues after the ad

Ter plekke sprak ze met vrijwilligers over hun werkzaamheden en met bestuursleden en de betrokken wethouder over de gevolgen van de coronacrisis op de Voedselbanken van Nederland.

Zo te zien is Majesteit ook weer naar de kapper geweest

Het klantenbestand van de Voedselbank is tijdens de crisis gegroeid en veel oudere vrijwilligers moeten thuisblijven omdat ze kwetsbaar zijn voor het virus. Dat zorgt voor uitdagende tijden die wel vragen om een beetje extra aandacht (en een breed lachend hart onder de riem).

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in