Maar zijn de Oranjes er ook?

Staatsbezoeken in pandemietijden, dat is een enorm ding. De ene na de andere reis sneuvelde de afgelopen twee jaar. Waaronder ook het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Griekenland. Er is nog geen nieuwe datum aangekondigd. Maar het Belgische koningspaar, koning Filip en koningin Mathilde, vertrekken vandaag wél naar het Griekse.

Zij zijn van maandag tot en met woensdag te gat bij president Katerina Sakellaropoullou, vergezeld door een klein legertje ministers. Ze bezoeken de regio Athene. Het is hun eerste staatsbezoek sinds oktober 2019.

Zijn de Oranjes er ook?

Daarmee zijn ze onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wél en niet te snel af: ons koningspaar ging sinds de pandemie uitbrak al wél weer op staatsbezoeken, naar Berlijn en naar Noorwegen. Maar hun geplande Griekenland-reis werd al twee keer uitgesteld, de laatste keer eind maart van dit jaar. Er is nog geen nieuwe datum aangekondigd.

Article continues after the ad

Dat wil trouwens niet zeggen dat onze royals niet in Griekenland zijn geweest. Sterker nog: het zou zomaar kunnen dat ze er afgelopen week nog waren. Willem-Alexander en Máxima hebben een eigen villa in Porto Helio.

Nichtjes Isabella en Anna zijn er gespot

Nou weten we niet zéker dat zij na Koningsdag in een vliegtuig zijn gestapt om de 55e verjaardag van Willem-Alexander eindelijk weer groots te vieren. De PH-GOV, het regeringsvliegtuig waar ze vaak mee vliegen, maakte die vlucht niet. Maar... het zou kunnen, er leiden meer vluchten naar Athene. Amalia is vrij door haar gap year, Ariane heeft meivakantie en Alexia was toch extra lang thuis na haar Spring Break. Zij kan de donderdag en vrijdag in Wales best nog overgeslagen hebben.

Tel daarbij op dat Isabella van Vollenhoven, de 19-jarige dochter van prins Bernhard Jr. en prinses Annette op haar Insta Stories al een paar keer liet zien in het Griekse te zijn, samen met nichtje Anna van Lippe-Biesterfeld (21, dochter van prins Maurits en prinses Marilène). 

Zou er een hele delegatie zijn afgereisd om een succesvolle Koningsdag én een groepsverjaardag te vieren in de Griekse zon? Het klinkt aannemelijk. De Oranjes hebben woensdag pas weer een officieel agendapunt: dan zijn ze 's avonds op de Dam aanwezig bij de Nationale Herdenking.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in