Het gaat lekker, met de aandelenprinses.

Als prinses en Oranje was het natuurlijk al nooit behelpen. Maar Mabels inmiddels welbekende investering in aandelen van Adyen blijft zich maar uitbetalen. De prinses steeg dit jaar enorm in de Quote 500.

Article continues after the ad

Ze staat al voor het derde jaar op rij op de lijst met 500 rijksten van Nederland, maar dit jaar is haar vermogen ten opzichte van het jaar ervoor gestegen met maar liefst 93 procent. Dat noemen we nog eens slim investeren.

560 miljoen

Mabel staat op de lijst, die net is uitgegeven voor 2020, op plek 66 met een geschat vermogen van 560 miljoen euro. Vorig jaar stond ze nog op plek 140 met een vermogen van 290 miljoen euro. In 2018 kwam ze de lijst binnen op plek 149, toen met 240 miljoen euro op de bank.

Die stijging zou verband houden met een waardestijging van haar aandelenpakket in fintechbedrijf Adyen, waar prins Friso een van de eerste investeerders in was. Na zijn dood verkocht de prinses een deel van de aandelen, maar gelukkig hield ze dus óók een deel.

Goed gezelschap

Prinses Mabel is in familiegezelschap: hoewel de Oranjes niet hoofdelijk op de lijst staan, staat de familie Van Oranje-Nassau er wel gezamenlijk op als een van de rijkste families van ons land. Ze staan op de twaalfde plaats met een geschat vermogen van 1,1 miljard euro.

Voor de liefhebber: de rijkste familie van Nederland is de familie Brenninkmeijer (22 miljard), eigenaars van C&A. De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken (de dochter van Freddy Heineken) met 12,1 miljard en de rijkste BN'er van de lijst is John de Mol (op de zesde plek) met 2,4 miljard.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in