Het is vaste prik, ergens in de maand maart: prinses Mabel en prinses Beatrix gaan samen op pad om aanwezig te zijn bij een heel bijzondere prijsuitreiking.

De hechte prinsessen togen woensdagmiddag samen naar Delft voor alweer de zesde editie van de Prins Friso Ingenieursprijs, een prijs voor ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap.

Prins Friso was zelf ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek, en lid van KIVI, het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs dat de prijs uitreikt.

Article continues after the ad

Bijzonder om je man en zoon zo geëerd te zien worden natuurlijk, dus vliegt Mabel elk jaar in vanuit Londen om samen met haar schoonmoeder aanwezig te zijn bij de uitreiking. Een prachtig moment om de twee vrouwen weer eens samen te zien.

Lekker lookje hoor!

De week voordat Willem-Alexander en Máxima en hun meiden arriveerden in Lech zouden de twee prinsessen elkaar nog gezien hebben. Toen ging Mabel samen met haar meiden naar verluidt op skivakantie met oma Beatrix. De schoolvakantie in Londen viel een week eerder dan die van de drie A's.

Beeld: BrunoPress/KIVI

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in