"Maar ik blijf me inzetten!"

Het einde van een tijdperk voor Mabel van Oranje: zij doet een stapje terug als oprichter en voorzitter van de stichting Girls Not Brides. Ze blijft wel betrokken bij de organisatie die zich inzet tegen het kindhuwelijk, maar dan als Global Champion. 

Ze gaat vanaf nu meer optreden als expert en voorvechter, maar dus minder als leider. Het is tijd voor een fris koppie, stelt ze zelf op de site van de organisatie.

Article continues after the ad

Weinig aandacht

"Ik werk al sinds 2010 aan het probleem van kindhuwelijken en was geschokt dat zo'n groot probleem met zulke ernstige gevolgen zó weinig aandacht kreeg", aldus Mabel. "Daarom hebben we Girls Not Brides in het leven geroepen."

"Ik ben trots op de enorme vooruitgang die we geboekt hebben en de verandering die we teweeg hebben gebracht de afgelopen tien jaar. Het beëindigen van kindhuwelijken staat nu als doel in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Maar er is nog veel te doen om te zorgen dat elk meisje zelf kan kiezen of, wanneer en met wie ze trouwt."

Mabel blijft zich dus gewoon inzetten voor haar favoriete doel, maar in een ander jasje, meer als ambassadeur.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in