Willem-Alexander, Máxima en hun meiden kwamen dinsdag of woensdag terug uit Griekenland. Ze zijn vandaag (donderdag) aanwezig bij de besloten crematie van prinses Christina.

Het is niet bekend of de Oranjes eigenlijk nog een week langer in Griekenland zouden blijven. Maar woensdag hing de koninklijke standaard weer bij Paleis Noordeinde, een teken dat de koning aanwezig is. Er hing ook een rouwwimpel.

Article continues after the ad

Met het overlijden van prinses Christina komt er een droevig einde aan de zomervakantie van het koningspaar en de prinsessen. Die nog wel een paar dagen samen thuis hebben om bij te komen.

Weer aan het werk

De eerste aangekondigde verschijning van Willem-Alexander en Máxima is op zaterdag 31 augustus bij de start van de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland, gevierd in Terneuzen. De week daarna, op woensdag 4 september gaat Máxima weer voor het eerst solo op stap.

Back to school

De meiden hebben nog vrij tot maandag 2 september, als hun schooljaar op Gymnasium Sorghvliet weer begint. Een bijzonder schooljaar, want die maandag fietsen de meiden voor het eerst met z'n drieën naar school.

Prinses Ariane (12) beleeft dan haar eerste middelbare schooldag. Alexia (14) begint aan haar 3e jaar, Amalia (15) start met jaar vijf.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in