Date night voor de Oranjes!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima pakken het leven weer lekker op in Den Haag. Vanavond waren ze samen bij de eerste voorstelling van Het Nationale Theater in Theater aan het Spui in hun woonplaats Den Haag.

De anderhalve meter-rode loper op

Article continues after the ad

Ze woonden daar twee voorstellingen bij uit de nieuwe reeks ‘Het Nationale Theater speelt altijd’, die speciaal is ontwikkeld voor de heropening met inachtneming van de geldende maatregelen voor theaters.

Majesteit pakte uit, voor een avondje uit met een jurk van Zazi

Naderhand was er een vragenronde met het publiek, de Oranjes incluis. Het publiek werd gevraagd naar hun ervaring met deze eerste theateravond en de Koning sprak zijn steun en waardering uit voor iedereen werkzaam in de theatersector.

Na afloop spraken Willem-Alexander en Máxima ook met de beide acteurs, regisseurs Noël Fischer en Eric de Vroedt en directeur van Het Nationale Theater Cees Debets over de artistieke en financiële gevolgen van de coronapandemie voor de theatersector, hoe zij omgaan met de geldende maatregelen en hoe zij vooruitkijken naar de toekomst.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in