Op repeat: een feestelijke Natan in volmaakte kleuren voor Bevrijdingsdag.

Na twee edities die vanwege de coronamaatregelen besloten waren, is Bevrijdingsdag vandaag als vanouds feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel, mét publiek.

Koningin Máxima herdroeg een mooie donkerblauwe Natan met bloemen en geplozen manchetten, die een subtiele knipoog lijkt naar oranje-blanje-bleu en goed past bij Bevrijdingsdag.  

Article continues after the ad

Het concert wordt sinds 1996 gehouden, het was toenmalig koningin Beatrix die vriend en vijand verbaasde door met een wijntje op het steiger plaats te nemen en na afloop op een boot tussen de vele andere bootjes door te varen op de tonen van We'll Meet Again. Het is altijd een mooi-dat-dit-kan-moment geweest.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de traditie in ere gehouden. Zoals voor iedereen was voor hen 2019 de laatste editie waar ze live bij konden zijn...

...en het was vanavond dan ook een vrolijk weerzien met de Amstel.

Wel een beetje jammer dat het boeket zo clashte met de jurk, dat wordt normaal gesproken wat beter op elkaar afgestemd.

Het paar had er flink de pas in...

...en de stemming zat er ook al snel in.

Eric Corton zorgde voor de rode draad binnen het programma. Het 5 mei-concert werd verzorgd door philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward.

Het thema van het 5 mei-concert 2022 was: ‘Ik kijk je aan’. Corton: “Als mensen de tijd nemen om elkaar daadwerkelijk aan te kijken, raken ze met elkaar in gesprek. Dat gebeurt te weinig in deze tijd, alles is vluchtig. Mensen kijken weg, waardoor groepen zich niet gezien en gehoord voelen.” 

Naast de bijdrage van Eric Corton waren er optredens van onder anderen Fresku, Tania Kross, Anita Meyer (die alles en iedereen inpakte - de koning zong het vlot mee!), Merijn van Haren, Wasim Arslan en Ella van Poucke.

En uiteraard klonk 'We'll meet again' bij het wegvaren.

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in