Van Maastricht rechtstreeks door naar Amsterdam.

Drukke dag voor prins Floris, de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Eerst was hij met de koninklijke familie in Maastricht voor Koningsdag. Daarna kan hij meteen door naar Amsterdam om als DJ te draaien op het uitverkochte festival Kingsland.

Hij draait tegen het einde van de middag een set op de mainstage, waar artiesten als Martin Garrix, Kris Kross Amsterdam en het duo Sunnery James/Ryan Marciano vandaag ook staan.

De prins, in het dagelijks leven partner bij een investeringsmaatschappij die gericht is op duurzame langetermijngroei, draait al als DJ sinds zijn studententijd.

Article continues after the ad

“Zelf drumde ik als kind, maar mijn oudste broer Maurits had op de middelbare school een drive-inshow,” zegt hij in het AD. “Ik was zeven jaar jonger en vond het natuurlijk hartstikke stoer. Hoe zijn show heette zou ik niet meer weten, maar dat is waarschijnlijk wel het moment geweest waarop ik zelf ook wilde gaan draaien.”

Hij begon met sets in de Nexus, een club in Leiden en omstreken, waar hij het vak leerde op dinsdagavond, de studentenavond. “In de middaguren oefende ik, dat was natuurlijk erg spannend. Bakken vol platen had Ron en ik wist niet welke plaat welke snelheid had.”

“Later kwam op de zaterdagavonden een nieuwe dj draaien in de Nexus. Het bijzondere was dat hij zijn eigen muziek maakte. Soms kwam hij ook op dinsdagavond en bracht dan zijn nieuwe muziek mee, die ik dan ook draaide.’’ Met een vette grijns: ,,Dat was Armin van Buuren, daar hebben we later natuurlijk nog wel wat van gehoord. Het is ongelooflijk bijzonder wat hij bereikt heeft en wat hij betekent voor de Nederlandse muziekindustrie. Extra leuk om op Kingsland weer een nummer van hem te draaien.”

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in