Koningin Máxima in Groningen, 2021
Koningin Máxima in Groningen, 2021

Charlene bungelt onderaan, die had andere dingen aan haar hoofd.

Meldde de Daily Mail een paar dagen geleden nog dat hertogin Kate in 2021 slechts 4 nieuwe looks had geshopt, de haviken van UFO No More (UFO =  Unidentified Fashion Objects) komen op 113. En om eerlijk te zijn vertrouwen we eerder op Sarah en Heaven, die al jaren feilloos Royal Looks in kaart brengen.

Top 5 shoppers

Dus, wie waren de royal shopaholics van het afgelopen jaar? Kate is dus koploper, gevolgd door Letizia van Spanje (111 nieuwe kledingstukken), Victoria van Zweden (95), koningin Máxima (95) en op 5 prinses Mary (85). 

Article continues after the ad

Prinses Charlene van Monaco is de hekkensluiter, maar die had dan ook andere dingen aan haar hoofd dan eens een nieuw Akris scoren.

Kost dat nog?

Samen gaven de royals € 614.721,70 uit aan kleding en accessoires. Niet inbegrepen zijn de 267 stukken die niet geïdentificeerd zijn of die speciaal voor hen gemaakt zijn. Het totaalbedrag is dus hoger.

Sarah en Heaven hebben ook naar de gemiddelde uitgaven per kledingstuk gekeken. In dit geval is Letizia (hier in H&M) de zuinigste met € 301 als gemiddelde prijs per stuk. Charlene is koploper met € 1990 als gemiddelde per kledingstuk. Meghan, de hertogin van Sussex zit in hogere middenmoot met € 1373 en Máxima zit daar net onder met een gemiddelde van € 1215 per kledingstuk.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in