Koning Willem-Alexander op Burendag 2019 in Utrecht
Koning Willem-Alexander op Burendag 2019 in Utrecht

Zo spreek je de VN toe, zo drink je koffie in een volkswijk.

In de Utrechtse wijk Geuzenveld wisten ze even niet hoe ze moesten kijken toen koning Willem-Alexander er opdook om Burendag met de bewoners te vieren. Hij liep rond, kreeg koffie en praatte met alles en iedereen.

ZM werd gecomplimenteerd met de Baard van Oranje (en moest daar een beetje om blozen) en deelde ook zelf de nodige complimenten uit, over de samenhang in de wijk, waar mensen nogal wat tijd en energie investeren om er samen prettig te kunnen leven.

De Gelderlander mocht meelopen en we willen je deze hilarische uitwisseling niet onthouden, de man heeft echt humor.  

Article continues after the ad

Een buurtbewoonster: "Ik woon hier verderop aan een plantsoen en toen ik gisteravond om half twaalf naar bed ging stond daar een auto. Alle deuren open, harde muziek uit de boxen en dan blazen die opgeschoten jongens ballonnen op.’’

"Lachgas", verduidelijkt de wethouder.

De koning, na een slok koffie: "Oooh, ik dacht voor Burendag."

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds, het huwelijkscadeau voor Willem-Alexander en Máxima in 2002. Het doel is: leer je buren beter kennen en versterk daarmee het saamhorigheidsgevoel in de wijk.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in